En nog een WordPress site

DUURZAAMHEID

In Middelsee worden de duurzaamheidsambities van de gemeente Leeuwarden zo goed mogelijk in praktijk gebracht. Zo heeft je nieuwbouwwoning in Middelsee geen aansluiting op het aardgasnetwerk en wordt het waterpeil op boezemniveau aangelegd.

EPC 0,0 (item in submenu Duurzaamheid)

Wanneer, volgens plan, vanaf 2020 de eerste nieuwbouw in Middelsee wordt gerealiseerd, zullen deze al voldoen aan een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,0. Dit houdt in dat het energieverbruik neutraal is. Dat betekent dat je zelf energie opwekt voor verwarming, warmwater, ventilatie en alle huishoudelijke apparatuur. Om dat te realiseren, zal je woning worden uitgerust met zonnepanelen en een warmtepomp. Met een woning in Middelsee ben je goed bezig. Je bespaart namelijk niet alleen op je energierekening (in sommige gevallen verdien je ook nog geld terug), maar spaart ook nog eens het milieu.

Ook bij de inrichting en onderhoud van het (openbaar) gebied en de keuze voor het materiaal waarmee we jouw woning gaan bouwen, maar ook bruggen, speelplaatsen en sportvelden aanleggen, houden we rekening met de laatste eisen op het gebied van duurzaamheid.

100% lokale energie in Middelsee

Per ontwikkelfase kijken we naar de best beschikbare techniek op het gebied van verwarming, isolatie, opslag en opwekking. Nu al hebben we de verplichting om in Middelsee 50% van het energieverbruik lokaal op te wekken, maar we streven er naar om volledig zelfvoorzienend te worden en alle benodigde energie 100% lokaal op te wekken. Hoe we dit gaan doen, is nog niet helemaal duidelijk. Maar je kunt hierbij denken aan centrale PV-oplossingen, zoals een met zonnepanelen uitgeruste overkapping voor parkeerterreinen.

Schrijf je in en ontvang als eerste het laatste nieuws.

Een ontwikkeling van: